top of page


Nazorginstructies

Een nieuwe tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie tatoeage leiden. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de wond genezen is.

 

De tatoeëerder geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van tatoeages. Lees dit goed door

Wat je niet moet doen na het zetten van een tattoo:​

 • Vermijd het nemen van een bad, zwemmen en saunagebruik totdat de tatoeage volledig is genezen. Douchen is aanvaardbaar, overeenkomstig het advies van de tatoeëerder.

 • Vermijd gedurende ten minste twee maanden blootstelling aan de zon en kunstmatig zonnen (zonnebank) om zo het risico van abnormale pigmentatie te voorkomen. Als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden, kunnen er zonnebrandmiddelen met een hoge beschermingsfactor worden gebruikt, maar dan alleen op een volledig genezen tatoeage. De bescherming die zij bieden is echter beperkt. Een nog niet volledig genezen tatoeage behoort niet te worden blootgesteld aan direct zonlicht en behoort, indien blootstelling niet kan worden vermeden, te worden afgedekt. Zonnebrandmiddelen behoren alleen te worden gebruikt op volledig genezen tatoeages.

 • De kleding die tijdens de herstelperiode wordt gedragen en in contact komt met een pas gezette tatoeage, moet schoon zijn.

 • Verwijder geen korstjes of losse huid tijdens de herstelperiode en vermijd krabben.

 • Huiddesinfectiemiddelen (antiseptisch) kunnen het genezingsproces verstoren. Antibiotica kunnen ertoe leiden dat bacteriën resistent worden voor antibiotica en kunnen tot allergieën leiden. Gebruik deze niet zonder medisch advies.

Nazorg thuis

Was eerst je handen voor je je tattoo gaat verzorgen!

 

Een zelfklevende folie moet je er 4-7 dagen op laten zitten, het is normaal als er wat wondvocht onder de folie komt.Verwijder het voorzichtig als de folie los begint te laten.

De niet klevende folie die rond je tattoo wordt gedaan na je sessie in de shop mag je er na een aantal uur vanaf halen.

Als de folie eraf is:

 1. Was je tatoeage voorzichtig, alleen met schone handen, koud of lauw water en een hypoallergene milde zeep.

 2. Spoel zeep grondig af. Dep de tatoeage droog met een schone handdoek of papieren handdoek, of laat de tatoeage aan de lucht drogen. Niet droog vegen of wrijven.

 3. Breng een dun laagje nazorgzalf aan.

 4. Herhaal stap 1 t/m 3 twee- of driemaal per dag gedurende (2 of 3) dagen. Er ontstaat een zachte, soepele korst die de tatoeage afdekt.

 5. Blijf na drie dagen de tatoeage vettig houden met een nazorgzalf totdat de korst volledig is verdwenen. Dek de tatoeage niet opnieuw af.

 6. Wanneer de korst volledig is verdwenen, behoort er gedurende (2 tot 3) weken een aantal malen per dag een parfumvrije vochtinbrengende lotion aan te brengen om te voorkomen dat de tatoeage droog wordt. Dit kan ook prima met de nazorgzalf.

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand. 

 

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Mocht je vragen hebben of twijfelen neem dan even contact op: 06 2200 2109

Wij adviseren hustle butter als nazorgzalf , je kunt deze bij ons in de shop aanschaffen. Hustle Butter Deluxe is en 100% natuurlijke, 100% Organische, veganistisch vervanging voor alle vaselineproducten die gebruikt worden na het tatoeëren . Het wordt gemaakt van mango-, kokosnoot-, papaya- en sheaboter. Deze ingrediënten bevorderen de genezing!!

bottom of page